lauantai 6. toukokuuta 2017

Ihana lahja lapsille ja aikuisille



Löysin tänään kaupasta  Elisan ja Finlaysonin kehittämiä uutuuslakanakokonaisuuksia, joiden kuvituksessa seikkailivat mm. muumit ystävineen. Alla niistä kuvat.




Mistä oikein on kyse, kysyin itseltäni ja lähdin Elisan netti-sivuille tutustumaan uusiin tuotteisiin.

Elisalla ja Finlaysonilla on nyt uusi projekti, jonka tavoitteena on auttaa nukahtamisen kanssa kamppailevia: Ne tuovat myyntiin lakanakokonaisuuden, jossa tavalliset lakanat viedään älypuhelimen avulla uudelle tasolle. Nyt mukaan tulevat rauhoittavat sisällöt, joiden avulla unen tulo helpottuu.

Yhteen pakkaukseen kuuluu kuvitettu pussilakanasetti ja ohjeet Finlayson Plus -sovelluksen asentamiseksi: älypuhelimella käytettävän sovelluksen johdosta lampaiden laskeminen on virallisesti historiaa.

Miten tällainen lakana sitten toimii? Puhelimen kamera tunnistaa lakanan kuvion ja kännykän kautta voi kuunnella iltasadun, luonnon ääniä tai kymmenen vinkkiä hyvään uneen. Finlayson Plus -lakanat ja -sovellus ovat niin sanottua augmented reality -teknologiaa. Sillä tarkoitetaan laajennettua todellisuutta, jossa oikea todellisuus ja virtuaalinen todellisuus yhdistyvät. Älylaite tunnistaa lakanan kuosin, jolloin digitaalinen sisältö avautuu saataville.




3 kommenttia:

  1. Hmm, onpa mielenkiintoista! Samaan aikaan kuitenkin puhutaan siitä, että etenkin uniongelmaisten pitäisi jättää kännykät ja kaikki muutkin älylaitteet kokonaan syrjään jo kaksi tuntia ennen nukkumaan menemistä. Mutta jos joku näistä lakanoista ja sovelluksista löytää apua unettomuuteen, niin mikä ettei!

    VastaaPoista
  2. Jo, pitää kokeilla. Vois olla, että lakanakokonaisuus toimii.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen uutinen. En tosin tiedä oliko enemmän pelottava kuin positiivinen. Tuntuu että koneet ja teknologia tunkevat jo liian useaan paikkaan.

    Itsekin olen ollut siinä käsityksessä, ettei laitteiden näpräys ennen nukkumaan menoa ole hyvä asia, ja ainakin omalla kohdallani onkin näin.

    VastaaPoista