maanantai 17. huhtikuuta 2017

VKONTAKTE-sovelluksen esittely

Seuraava oppimistehtävä on kahden julkisen some-sovelluksen esittely.
Ensiksi haluaisin tutustua teitä Venäjän kuuluisiin some-sovellukseen-VKontakte (VK). Käytän VKontakte-sovellusta monta kertaa päivässä, koska sen kautta keskustelen ystävien kanssa, luen uutiset, katson videoita ja valokuvia jne.
Kontakte on venäläinen sosiaalinen yhteisö, jota pidettään venäläisenä vastineena Facebookille. Totta kai niissä on monia samankaltaisia ominaisuuksia ja toiminnollisuuksia. Luulen vaan, että Vkontakten käyttö Venäjällä poikkeaa Facebookin käytöstä. Vkontakte on venäjänkielinen yhteisö, jossa kommunikoidaan pääsääntöisesti venäjäksi.
Miten VKontakte-sovellus toimii?
Ensiksi pitää rekisteröidä oma profiili osoitteessa: https://vk.com/. Sitten uusi käyttäjä etsii kavereita, joiden kanssa hän kommunikoi lähettämällä heille viestejä ja keskustelemalla heidän kanssaan, kirjoittamalla uutisia omalle seinälleen, kutsumalla kavereita ryhmiin, tapahtumiin jne. Lisäksi sovelluksessa on mahdollisuus jakaa profiilissa kuvia, videoita, musiikkia, muistiinpanoja ja muita tietoja.
Miten tätä sovellusta voitaisiin hyödyntää työelämässä?
Vkontakte auttaa käyttäjiä etsiä ryhmiä ja yhteisöjä erilaisten rajauskriteerien avulla. Tätä ominaisuutta voi käyttää  myös Vkontakten kautta tapahtuvassa markkinoinnissa. Erilaiset yritykset, järjestöt ja tapahtumat voivat perustaa Vkontakteen omia ryhmä- ja tapahtumasivustojaan, joiden avulla asiakkaiden kanssa voidaan kommunikoida tuottamalla heille mielenkiintoisia sisältöjä, uutisia ja aktiviteetteja.
Kun asuin Venäjällä, olin töissä vakuutusyrityksessä. Meillä oli oma ryhmä Vkontakte-sovelluksessa, jossa laitettiin mahdolliset keskustelut ja kyselyt, tarjoukset ja uuset palvelut. Sen kautta keskusteltiin vakuutusedustajien ja agenttien kanssa ja auttetiin heitä työprosessissa.
VKontakte auttaa ihmisiä myös työnhakuprosessissa.

Esittelen teille somen käyttäjämäärä Venäjällä (joulukuu 2016)

Lähde: http://russia-promo.com/blog-find-your-customers-on-the-russian-internet

.

5 kommenttia:

  1. Vkontakte on siis suosituin sovellus Venäjällä. Osaatko yhtään kertoa, miksi viiden suosituimman some-sovelluksen lista näyttää juuri tällaiselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjän suosittut yhteisöt (Vkontakte ja Odnoklassniki(www.ok.ru) ovat venäjänkielisia. Esimerkiksi Suomessa ihmiset puhuvat englantia erittäin hyvin, mutta Venäjällä-ei. Facebookia käytetään paljon, mutta tavallisesti Moskovassa ja Pietarissa.

      Poista
    2. Venäjän suosittut yhteisöt (Vkontakte ja Odnoklassniki(www.ok.ru) ovat venäjänkielisia. Esimerkiksi Suomessa ihmiset puhuvat englantia erittäin hyvin, mutta Venäjällä-ei. Facebookia käytetään paljon, mutta tavallisesti Moskovassa ja Pietarissa.

      Poista
  2. Itse jossain varhaisessa postauksessani tuosta VKontaktesta jotain mainitsinkin, mutta en kyllä siitä paljoa tienyt, lähinnä sen mitä googlesta nopeasti löytyi.

    Hieman erilaiselta näyttää tosiaankin tuo Venäjän top-5 lista verrattuna vaikka Suomeen tai koko maailmaan. Facebookille tuo on varmaan erikoinen tilanne, olla nyt vasta pronssisijalla.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen teksti! En ollut ennen edes kuullut VKontakte sivustosta, joten oli kiva oppia jotain uutta :) Ja hauska yksityiskohta, että olit ottanut muitakin Venäjällä suosittuja some-sivuja mukaan vertailukohdiksi.
    https://vivimikkonen.wordpress.com

    VastaaPoista